Blinis med kaviar er digg! Med kaviar fra ferien i St. Petersburg blir det lekkert. Blinis er ikke som andre pannekaker; de lages med gjær og bokhvete, men fin sammalt hvete går også bra.

200 g hvetemel
50 g sammalt hvete fin
½ pk gjær eller 1 ts tørrgjær
4 dl lunken melk
4 eggeplommer
2 ss smeltet smør
3 ss rømme
4 eggehviter
½ ts salt

smør til steking

Rør gjæren ut i lunken melk (eller bland tørrgjær i melet), og tilsett melet. Rør til alt er godt blandet. Dekk bollen og la den stå noen timer. Ha i eggeplommer, smør, rømme og salt, og rør godt. Stivpisk eggehvitene og vend dem forsiktig inn i røren.

Sett røre med skje til passe store blinis i middels varm vanlig stekepanne eller bruk en liten stekepanne. Snu blinisene når røren har stivnet på overflaten.

Legg en blini på tallerken sammen med 1 ss rømme, russisk rød kaviar, finhakkede eggehviter, finhakket rødløk og dill.