Her kommer Bjørns oppskrift på lavkarbobrød. Masse godt i, nesten som kake! Hvis du ikke har det i hus, må du først innom helsekostbutikken og kjøpe Johannesbrødkjernemel. Fiberhusk får du også i helskostbutikken, eller i større matvarebutikker.
Bland sammen:
120 g havrekli eller kruskakli (gjerne glutenfri)
80 g solsikkekjerner
70 g linfrø
40 g sesamfrø
50 g gresskarkjerner
150 g hakkede valnøtter (eller hasselnøtter)
45 g glutenfri grov melblanding
4 ts fiberhusk
6 ts bakepulver
4 ts Johannesbrødkjernemel
1/2 ts havsalt
Visp så sammen:
10 mellomstore egg
2 beger cottage cheese
1 dl god olivenolje (eller solsikkeolje for en mer nøytral smak)
Bland eggeblandingen med det tørre, rør godt sammen og la svelle i 15 minutter. Sett ovnen på 180 grader.