Pasta gratinert med ost i ovnen er litt helgemat på grunn av tiden, og med en deilig ostesaus er den bare til å nyte!
Det er Fedon Lindberg som er opphavet til oppskriften, fra hans bok PASTA som kom for flere år siden.
200 g pasta, gjerne fullkorn PENNE
2 ss smør
1 stor løk, skåret i skiver
2 finhakket hvitløksfedd
200 g sopp, gjerne champignon som er skåret i skiver
4 kyllingfileter, skåret i strimler
salt og nykvernet pepper
3 ss hakket bladpersille
Saus:
2 1/2 dl hønse- eller kyllingbuljong (terning + vann)
2 dl matfløte
100 g Blue Castello eller annen blåmuggost, smuldret
2 ss Maisenna rørt ut i litt vann
salt og nykvernet pepper
evt 2 ts kaldpresset linfrøolje
2 dl lett gulost, revet
Kok pasta som beskrevet på pakken, la kjøles i et dørslag.
Smelt 1 ss smør i en panne, fres løken til den er blank og legg til side.
Ha i resten av smøret i pannen og fres sopp og kylling til det får farge og tilsett hvitløk som stekes med til slutt.
Ha på litt salt og pepper og bland inn løken og persillen.
Saus: Kok opp buljong og matfløte i en kjele og ha i osten, rør til den har smeltet.
Tilsett Maisenna, bland godt go la sausen koke i 1 minutt. Smak til med salt og pepper.
Rør evt inn linfrøoljen.
Legg pasta og kyllingblanding lagvis i en ildfast form.
Hell over sausen og fordel osten over formen. Gratiner retten midt i ovnen ved 250 grader i 8-10 minutter.
Retten er til 4 porsjoner.