Denne sjokoladekaken er hentet fra boken Kok skrevet av Andreas Viestad og Sissel Kvello som igjen har hentet den fra The River Café i London.
Vi ønsket en ny kake til jordbærene og sammen med is ble det veeeeldig godt!
5 egg
300 g sukker
1 1/4 dl vann
350 g sjokolade, i småbiter.
(Vahlrona eller Dronningsjokolade)
225 g usaltet smør, myknet
Visp eggene med e tredjedel av sukkeret til volumet øker til det firedobbelte. Dette tar minst 10 minutter i en miksmaster.
Varm opp resten av sukkeret og vannet i en liten kjele til sukkeret løser seg helt opp og blir sirupsaktig.
Ha sjokoladen og smøret i den varme sirupen, og rør til det blander seg. Ta kjelen av platen, og la blandingen bli litt avkjølt.
Hell den varme blandingen i eggedosisen. Visp forsiktig til det hele er godt blandet. Hell massen i en springform kledd med bakepapir. Stek kaken ved 160 grader i ca 50 minutter. Prøv om kaken er ferdig stekt ved å legge håndflaten forsiktig mot overflaten.
Kaken skal være fast men saftig.
Avkjøl kaken i formen.