Biscotti uten hvetemel er til glede for mange hjemme hos oss. Denne varianten av Biscotti smakte mye mandel og falt i god smak. Den egner seg like godt til å dyppe i Marsala og med et sunt utgangspunkt blir det et godt alternativ i all julehyggen.
Oppskriften er å finne på mange nettsteder og her er min variant:
200 g malte (skoldete) mandler, evt mandelmel
1 stor neve grovhakkede mandler som stekes lett brune i en stekepanne
revet skall fra en økologisk sitron
75 g sukrin (kan økes eller reduseres med 25 g)
2 ss fiberhusk
2 ts bakepulver
1 ts vaniljepulver, evt vaniljesukker
2 egg
Mal de skoldete mandlene på mandlekvern, evt kjør det helt fint i en foodprocessor.
Hakk mandlene helt grovt. Riv det gule av sitronskall. Bland sammen alt det tørre og ha i eggene til slutt. Kna deigen godt sammen. Deigen skal være litt klisset, men fast. Sett den i kjøleskap en liten time, og rull den ut som tre pølser på bakepapirkledd plate. Klapp de litt flate og 4-5 cm brede.