Fra boken til Tove Haga laget jeg dessert til 8 gode venner på førjulsbesøk. Smaken var passe mye med mørk sjokolade og det var nok til ungdommene til knasking utover kvelden.

400g mandelmasse
(ferdigkjøpt kransekakemasse)
2 eggehviter
Del mandelmassen i skiver og kjør alt i foodprosessor til jevn masse.
Finn en avlang brødform ca 1 1/2 liter og tegn av formens bunn to ganger på et bakepapir.
Bre ut mandelmassen til de to bunnene på papiret og sted dem ved 250 grader i 8-10 min. på nederste rille.
Avkjøl kakebunnene go løsne dem forsiktig fra papiret.

Fyll:
100 g meierismør
1 dl honning
250 g mørk kokesjokolade
2-3 egg
Smelt smør, honning og sjokolade brukket i biter i en kjele på svak varme.
Avkjøl og rør inn eggeplommene.
Stivpisk eggehvitene og dem forsiktig inn i den kalde sjokoladekremen.
Kle kakeformen med klar plast og legg i en mandelbunn med rettsiden ned.
Hell i sjokoladekremen og legg den andre bunnen på toppen med rettsiden opp.
Dekk godt med plastfolie og sett kaken kaldt, helst natten over, gjerne et par timer i fryseren.
Når kaken skal skjæres opp bør den være kald, gjerne litt frossen.
Serveres med jorbærpure, friske jordbær purert i kjøkkenmaskin, og noen skiver kiwi.

Kan serveres med en dessertvin som Brachetto D’Acqui, en rød musserende vin som passer godt til sjokolade!