Kaken har jeg laget en gang og den var svært go’ – sett av litt tid men det svarer seg i nytelse!
To kakebunner av:
250 gram mørk kokesjokolade
150 gram smør
2 dl sukker
4 egg
4 ss hvetemel
1/2 ts bakepulver
Smelt sjokoladen og avkjøl. (Ta unna 25 gram som skal rives)
Rør sammen smør, sukker og eggeplommer. Hell i den smeltede sjokoladen
og bland inn mel og bakepulver.
Pisk eggehvitene godt og bland det forsiktig inn i røren.
Riv resten av sjokoladen og bland i.
Del røren i 2 og fordel i to former på 20cm som smøres og strøs godt.
Stek ved 175 grader i ca 25 min.
Fyll:
6 ss melis
150 gram mykt smør
1 eggeplomme
4 ss kakao
1 dl salte peanøtter
2 dl jordbærsyltetøy
Bland melis, smør og eggeplomme og kakao.
Finhakk peanøttene.
Glasur:
100 gram melkesjokolade
smeltes sammen med 2 ss sterk kaffe
1 ss mykt smør
3 dl melis
Bland inn i sjokoladen.
På den ene kakebunnen smøres fyllet på,
deretter har en på syltetøyet og halvparten av peanøttene.
Legg den andre bunnen over. Smør glasuren på toppen og rundt sidene.
Legg resten av peanøttene i en krans på toppen av kaken.
La kaken stå kaldt til den skal serveres.
Kaken kan godt lages dagen før – den holder seg lenge hvis den får stå i fred!