I flere lunsjer på jobben har det vært umulig å kunne snakke sammen da svært mange kolleger satt og spiste på disse svært høytknasende knekkebrødene. De er lette å lage og er selvfølgelig veldig sunne!
1 dl grovt rugmel (spelt)
3,5 dl store havregryn
2 dl solsikkefrø
1 dl linfrø
1,5 dl sesamfrø
1,5 dl havrekli
1/2 ts salt
7 dl kaldt vann
La svelle i 10 minutter.
Blandingen smøres utover 3 stekebrett med bakepapir.
Stekes ved 170 grader varmluft i ca 40 minutter. Etter 10 minutters steking tas brettene ut av ovnen. Lag ruter med pizzarulle eller kniv.
Sjekk at de er gjennomstekt ved å se på undersiden av rutene. Kjenn at de er blitt tørre.
Sett ovnen ned til 50 grader og la de stå og tørke på varmluft.
Denne fikk jeg også smake for litt siden – og oppskriften inneholder litt små variasjoner, bl.a at istedet for saltet, tilsetter du en kjøttbuljongterning!? Verdt å prøve-de var knallgode. TSJ
Takk – det var spennende forslag!
Det gir en litt mer fyldig smak kan jeg tenke meg!
Hei
Jeg har ikke varmluftsfunksjon, kan jeg steke de i komfyr og i tilfelle på hvilken varme og hvor lenge?
Mvh Ingjerd H.