Påskebrødet som alle koser seg med og som er lett å lage, inspirert av flere bra matblogger.
400 g cottage cheese
3 dl glutenfrie havregryn
4 ss chiafrø
2 ss sesamfrø
4 store egg
3 ts bakepulver
100 g grovt hakkede mandler / mandelmel
1 ts salt og litt urtesalt
Provence krydder
Litt sesamfrø til strø på toppen – her brukte jeg sorte
Stekes ved 190 grader på varmluft i 35 / 12 minutter
Bland alt i en bolle, bruk slikkepott og klem godt alt sammen slik at det arbeidet godt sammen.
Kle en mindre brødform med bakepapir og fordel deigen i formen, klem godt ned slik at deigen fyller formen. Strø på sesamfrø.
Sett brødformen inn lavt i ovnen på rist og stek i 35 minutter. Ta ut brødet av formen og av bakepapiret og legg brødet opp ned i stekeovnen på rist og stek 12-15 minutter til.
Avkjøles på rist – og smaker godt når det er varmt også!