En enkel og god sukkerfri kake, frisk smak og passe søt. Kan også fungere fint som en dessertkake.
Oppskriften er hentet fra boken Sukkerfritt kjøkken.
Til mandelbunnen:
20 g smør smeltes
100 g malte mandler
50 g hakkede mandler
2 ss mykt smør, evt mandelsmør eller Bremykt
2 ss quinoamel
1 ss Tagatesse (evt 2 ss stevia eller sukker)
Sett på stekeovnen på 180 grader. Bruk en springform på 20 eller 22 cm. Smør kantene og legg et bakepapir i bunnen.
Hell de malte / hakkede mandlene i en bolle. Rør inn smeltet smør og tilsett deretter resten av ingrediensene. Rør godt sammen. Ha deigen i formen og klem den jevnt utover med flat slikkepott. Stek bunnen i 25 minutter.
Til ostemassen:
250 g mascarponeost
300 g kremost (Philadelphiaost eller lignende)
2 store egg
1 økologisk sitron (uvokset)
1 ss quinoa mel
2 ss Tagatesse (evt 4 ss stevia eller sukker)
Ha mascarpone- og kremosten i en stor bolle. Visp de godt sammen og visp godt i 30 sekunder. Tilsett eggene et av gangen og visp de godt inn. Riv skallet på sitronen på et fint rivjern, og press ut saften. Tilsett dette i røren, og visp godt sammen med quinoamelet og Tagatesse.
Hell ostemassen over mandelbunnen når den er stekt. Skru varmen ned til 120 grader og sett formen inn i ovnen. Stek videre i 50 minutter, eller til sidene har satt seg og midten av kaken fortsatt skjelver litt.
Avkjøl kaken før den dekkes til og settes i kjøleskap til avkjøling videre i 1-2 timer.
Bringebær smaker friskt til, enten friske bær eller rørte frosne bær som jeg har brukt her.