150 g romtemperert smør
2.5 dl sukker
3 dl eplemos (se oppskrift her)
2 dl havremel
3.5 dl siktet speltmel
2 ts natron
1/2 ts malt nellik
1/2 ts malt muskatnøtt
1/2 ts malt ingefær
1 ts kanel
150 g hakkede valnøttkjerner
saften fra 1/2 – 1 appelsin
Rør smør og sukker hvitt. Sett stekeovn på 170 gr varmluft.
Tilsett eplemos og rør sammen. Tilsett så melet blandet med natron og krydder. Bland inn valnøttkjernene, og bland inn appelsinsaft til passelig bløt konsistens. Fordel røren i en liten langpanne kledd med bakepapir. Stek i nederste del av ovnen i 45-50 min. Sjekk med stekepinne om den er stekt i midten før du tar den ut.
Server med melisdryss og evnt vaniljekesam el vaniljeis, og gjerne en kopp te eller kaffe. Kaken holder seg godt i flere dager eller kan godr fryses.