En skikkelig mektig sjokoladekake, – helt utenom det vanlige, men “rågod”! Fra Berit Nordstrands blogg, med små justeringer

Bunn:

160 g finhakkede valnøtter
250 g finhakkede dadler
⅛ ts mineralsalt (Himalayasalt)
⅛ ts revet økologisk appelsinskall
2 ts vaniljeekstrakt (eller frø fra 1 vaniljestang)
1 stor moden avokado
1 dl kakaopulver, helst rå øko-kakao
2-6 ss presset appelsinsaft til medgjørlig konsistens

Sjokoladekrem:

3 avokado
en liten klype havsalt
1 dl kakaopulver (rå øko-kakao)
1 dl lønnesirup, evnt agave-sirup

Finhakk nøtter og dadler. Hell ingrediensene til bunnen sammen i en foodprosessor med kraftige kniver eller i en bakebolle og bruk en kraftig stavmikser. Del porsjonen i to for at ikke maskinen skal slite for mye. Dekk en springform (ca.20 cm) med bakepapir i bunnen. Ta litt nøytral olje på en slikkepott eller skje og smør bunndeigen utover i et jevnt lag.

Bland så alle ingrediensene til kremen i foodprosessoren eller ha i  bolle og bruk stavmikser. Smør kremen jevnt utover bunnen. Dekk formen med folie og sett kaken i kjøleskapet. Best om den får kjøle seg 2-3 timer synes jeg. Jukser av og til med en lyntur i fryseren om jeg har det travelt (les: er utålmodig).

Jeg deler opp hele kaken med pizzakniv i smale stykker og pynter enkelt med litt revet appelsinskall, hakkede nøtter eller friske bær og blader av sitronmelisse om jeg har det.