Fra Berit Nordstrands blogg; www.beritnordstrand.no. Her må du starte dagen i forveien med forberedelsene.
Bunn:
110 g valnøtter
40 g kakaopulver, gjerne rå kakao
200 g tørkede dadler
1 ss vaniljeekstrakt
1 klype havsalt
Krem:
80 g dadler
360 g rå cashewnøtter (bløtlagt natten over)
1.5 ts vaniljeekstrakt
2 fryste, godt modne bananer
1 ss sitronsaft
3 ss vann
1 klype havsalt
40 g kakaopulver, gjerne rå kakao
Framgangsmåte: Bunnen; legg cashewnøtter i vann og bananer (uten skall) i fryseren kvelden før. Del gjerne bananene i fire før du fryser dem.
Dadlene du bruker til kaken, bør være litt myke og ikke harde.
Kle en 22 cm kakeform med bakepapir i bunnen.
Grovhakk nøtter og dadler.
Bland alle ingrediensene til bunnen i en stor bolle og kjør det hele sammen med en stavmikser. Du kan også kjøre deigen sammen i en blender, med da i flere omganger ellers kjører knivene seg fast.
Trykk deigen ut i kakeformen, slik at du får litt oppover kantene (ca. 1 cm). Sett formen i fryseren mens du lager fyllet.
Fyll: Ha alle ingrediensen til fyllet i en stor bolle og kjør ingrediensene sammen med en stavmikser.
Ta bunnen ut av fryseren og ha fyllet over kakebunnen.
Pynt kaken med litt hakkede nøtter og sjokoladepulver.