Fra Berit Nordstrands blogg; www.beritnordstrand.no. Her må du starte dagen i forveien med forberedelsene.

Bunn:

110 g valnøtter
40 g kakaopulver, gjerne rå kakao
200 g tørkede dadler
1 ss vaniljeekstrakt
1 klype havsalt

Krem:

80 g dadler
360 g rå cashewnøtter (bløtlagt natten over)
1.5 ts vaniljeekstrakt
2 fryste, godt modne bananer
1 ss sitronsaft
3 ss vann
1 klype havsalt
40 g kakaopulver, gjerne rå kakao

Framgangsmåte: Bunnen; legg cashewnøtter i vann og bananer (uten skall) i fryseren kvelden før. Del gjerne bananene i fire før du fryser dem.

Dadlene du bruker til kaken, bør være litt myke og ikke harde.

Kle en 22 cm kakeform med bakepapir i bunnen.

Grovhakk nøtter og dadler.

Bland alle ingrediensene til bunnen i en stor bolle og kjør det hele sammen med en stavmikser. Du kan også kjøre deigen sammen i en blender, med da i flere omganger ellers kjører knivene seg fast.

Trykk deigen ut i kakeformen, slik at du får litt oppover kantene (ca. 1 cm). Sett formen i fryseren mens du lager fyllet.

Fyll: Ha alle ingrediensen til fyllet i en stor bolle og kjør ingrediensene sammen med en stavmikser.

Ta bunnen ut av fryseren og ha fyllet over kakebunnen.

Pynt kaken med litt hakkede nøtter og sjokoladepulver.