Smakfulle kyllingspyd og enkle å lage en lørdag ettermiddag.
3 kyllingfileter
1/2 sitron
1/2 ts karri
1/2 ts kuminpulver
1/2 ts paprikapulver
Litt tabasco
1 fedd hvitløk
3 ss olivenolje
1 ss smør
1 dl peanøtter
1/2 dl kokosmelk
1/2 vårløk
2 kvaster frisk koriander
1/2 agurk
Skjær kyllingfiletene i 1-2 cm tykke strimler og legg i en bolle.
Tilsett karri, cumin, paprikapulver, finhakket hvitløk, sitronsaft og olivenolje. Bland sammen.
Kyllingen får bedre smak dersom den marineres ett døgn, men den kan også brukes umiddelbart. Tre kyllingen på spyd.
Stek kyllingspydene i smør på middels varme, ca. 1 minutt på hver side.
Dryss over peanøtter og hell på kokosmelk. Kok i ca. 1 minutt.
Agurken skrelles og skjæres i grove staver.
Finhakk vårløk, kun det grønne.
Plasser agurkstavene langs kanten og dryss over finhakket vårløk og koriander.