- 2 dl fint glutenfritt mel
- 2 dl grovt glutenfritt mel
- 2 ts bakepulver
- 1/2 ts salt
- 1/2 dl flytende margarin / smør
- 1 dl melk, evt rismelk
- 1 dl kesam (eller rømme, youghurt, fløte, creme fraiche.....)
Enkelt og greit – scones som er lette å røre sammen, enkle å steke og enda enklere å spise! Og du kan ta “litt av det du har” og putte oppi.
Sett stekeovnen på 250 grader.
Bland sammen mel, salt og bakepulver i en rørebolle. Smelt smør og bland inn sammen med melk og kesam. Rør godt sammen til en jevn klissete røre. Bruk gjerne kjøkkenmaskin, men det er lett å røre det godt sammen.
Ha bakepapir på stekeplate og legg deigen i 5 deler på. Ha en skje i kaldt vann og press de runde og flate med baksiden av skjeen. Pensle evt med egge eller vann.
Stekes i 10-12- minutter.