Tone klarte å har overbevise meg om at det var lett å lage karamellpudding, og det var det gitt! Men det krever litt konsentrasjon. Ikke noe multitasking her!
Sett stekeovnen på 175 grader. Strø en god del sukker i en brødform, sett i stekeovnen så det smelter. Følg med og ta ut når det er smeltet, men ikke brent. Bruk grytekluter og vend det flytende sukkeret i formen så den blir glasert.
5 dl blanding kremfløte/lettmelk
1 vaniljestang, splittet
3 egg
3 eggeplommer
1/4 – 1/2 dl sukker
Fløte/melk-blandingen med vaniljestangen varmes til kokepunktet og avkjøles litt. Ta ut vaniljestangen (den kan du lage vaniljesukker av, se oppskrift her på siden). Eggene vispes lett sammen med sukkeret. Fløteblandingen helles så – VIKTIG – i en tynn stråle over i eggeblandingen mens du visper lett. Hell så denne blandingen over i brødformen gjennom tesil.
Stekes i vannbad ved 160 grader nederst i stekeovnen i 30-40 minutter til den er såvidt blitt fast. 30 min er kanskje nok, følg med. Server med lettvispet krem.