Jeg har fått masse tyttebær av Ulla, og da er det gøy å prøve tyttebær i litt forskjellige kombinasjoner. I dag ble det muffins:-) De ble kjempegode og dessuten ganske så sunne, – ikke sukker i. Her kan du selvfølgelig variere med annen frukt, f.x. blåbær og banan. Til 12 store muffins trenger du:
300 g revet eple (2 epler)
2 egg (helst romtempererte)
1-2 ss akasiehonning
2.5 dl skummet melk eller blanding av yoghurt naturell/vann
280 g grovbakstmel (hvete/rug)
100 g havregryn (gjerne med kruskakli)
30 g linfrø
20 g sesamfrø
1 ss bakepulver
150 g frosne tyttebær
Skrell eplene og rasp dem i en stor bolle. Bland i egg, honning og melk/yoghurt. Bland godt sammen mel, havregryn, linfrø og bakepulver og rør inn i det våte til en jevn røre. Vend inn tyttebærene. Fordel røren i 12 store, godt smurte muffinsformer. Stek ved 180 grader i ca 45 min. Stikk en lang fyrstikk nedi for å sjekke om de er ferdige. Avkjøl på rist.