Byggrynssalat er godt å ha med på tur (legg i dobbel plastpose), som lønsjrett eller til grillmaten.
250 g byggryn
7 ½ dl vann
1 ts salt
¼ ts safran eller 1 ts gurkemeie (kan droppes)
1 rødløk løk, i små båter
2 fedd hakket hvitløk
1 fennikel, i biter
1 rød paprika, i biter
1 liten grønn paprika, i biter
4 ss olivenolje
Ca. 15 soltørkede tomater i olje
Saft av ½ sitron
3 ss god olivenolje eller oljen fra tomatene
2 ss ingefæredikk eller 1 ss hvitvinseddik
Salt og pepper
Legg byggrynene i kaldt vann natta over eller mens du er på jobb. Kok i nytt vann sammen salt og safran (eller gurkemeie) i 20-25 minutter. Hell over i dørslag. Stek løk, hvitløk, paprika og fennikel i olje i noen minutter (så det blir passe mykt). Klipp eller skjær tomatene i strimler. Bland sammen sitronsaft, olje, eddik, salt og pepper. Bland så alt sammen. Sett i kjøleskapet om du ikke skal spise det med en gang. Pynt med basilikum, bladpersille eller en annen god urt.