Ny oppskrift fra boka “Frie kaker” (som jeg har litt dilla på for tiden). Makronene kan godt bli glutenfrie om du bruker glutenfrie havregryn.  Ca 40 stk i vanlig størrelse som på bildet, men hvis du vil lage de litt mer cookies-liknede lager du de ekstra store. Makronene er veldig bra raskt påfyll rett etter trening. Eller på bytur i Bergen sammen take-away-kaffen:-)

3 dl. lettkokte havregryn
125 g smeltet smøe
100 g speltmel (eller kverna havregryn)
1 ts bakepulver
150 g sukker
100 g rosiner og 100 g hakkede hasselnøtter
3-4 ss vann

Hell det smeltede smøret over (de hele) havregrynene. Rør inn vannet. Bland sammen de andre tørre ingrediensene og rør alt godt sammen. Bruk spiseskjeer og sett på stekeplater med bakepapir. Stek ved 180 grader  – eller 170 grader varmluft – i ca 10 min eller til de er  gyldne.  Avkjøl på rist.