Her er hverdagsknekkebrødene; 1 porsjon = 2 eller 3 stekebrett, ettersom hvor tykke de skal være.
Noen ganger lager jeg 2-3 porsjoner uten vann som jeg legger i plastposer, så det ligger klart til å lages når boksen er tom.

Her er en porsjon:
60 g grovt malte solsikkefrø
70 g grovt malte gresskarfrø
(males på kjøkkenkvern)
200 g hele linfrø
100 g sesamfrø
75 g havrekli
3 strøkne ts fiberhusk
1/2 ts salt
8,5 dl vann

Bland alt det tørre godt – hell over vannet og la det svelle i 10 -15 minutter.
Legg bakepapir på 2 eller 3 stekebrett og fordel massen jevnt utover med slikkepott slik at knekkebrødene blir like tykke over det hele.
Stekes så på varmluft ved 170 grader. Sett brettene inn, og etter ca 15 min i stekeovnen tas de ut og deles i ruter med pizzakniv til passe størrelse (16 – 20 biter). Når du setter brettene inn igjen byttes det om slik den øverste settes nederst og omvendt. Stek videre i 30-40 miniutter til knekkebrødene er helt tørre.
Kan godt avkjøles i ovnen med åpen dør.