Hyggelige kollegaer på besøk som foretrekker vegarmat sendte meg inn i Yngve Ekern’s nye bok. Her fant jeg en gryterett som kanskje ville egnet seg bedre på Mannemat.no!

1 grovhakket løk
1 grovhakket paprika
2 fedd finhakket hvitløk
2 finhakkede chilier
1 ss paprikapulver
1 ts spisskummen
1 ss pulverkaffe
1 ss honning
2 dl mørkt øl
1 boks tomater
salt og nykvernet pepper
2 bokser kidneybønner
300 g tofu i terninger
godt med hakket kruspersille

Ha litt olje i en kjele på middels varme og stek løk og paprika under omrøring til løken blir myk og blank.
Ha i hvitløk og chili og stek noen minutter til.

Ha i paprikapulver, spisskummen, kaffepulveret og honning. Rør godt om og hell på tomatboksen og ølet.
La dette småkoke i 20 minutter. Smak til med salt og pepper. Ha i bønnene og la det koke et par minutter til.

Mens gryten koker tas tofuen ut av pakken. Tørk godt av med tørkepapir og skjær i terninger på ca 2×2 cm.
Ha litt olje i en panne på middels varme og stek tofu-terningene til de er gylne.