Biscotti uten hvetemel er til glede for mange hjemme hos oss. Denne varianten av Biscotti smakte mye mandel og falt i god smak. Den egner seg like godt til å dyppe i Marsala og med et sunt utgangspunkt blir det et godt alternativ i all julehyggen.

Oppskriften er å finne på mange nettsteder og her er min variant:

200 g malte (skoldete)  mandler, evt  mandelmel
1 stor neve grovhakkede mandler som stekes lett brune i en stekepanne
revet skall fra en økologisk sitron
75 g sukrin (kan økes eller reduseres med 25 g)
2 ss fiberhusk
2 ts bakepulver
1 ts vaniljepulver, evt vaniljesukker
2 egg
Mal de skoldete mandlene på mandlekvern, evt kjør det helt fint i en foodprocessor.

Hakk mandlene helt grovt.  Riv det gule av sitronskall.  Bland sammen alt det tørre og ha i eggene til slutt.  Kna deigen godt sammen.  Deigen skal være litt klisset, men fast.  Sett den i kjøleskap en liten time, og rull den ut som tre pølser på bakepapirkledd plate.  Klapp de litt flate og 4-5 cm brede.