Å lage viltfond krever noen timer til disposisjon, men resultatet er en god kraft som kan brukes utover høsten.

3 kg bein fra storvilt
2 løk, skrelte
2 gulrøtter
2 pastinakker
1 høsteple, delt på midten
1 purre, skivet
1 sellerirot, skrelt i store biter
1 bouquet

Legg viltbeina i en langpanne og stek på 175 grader i ca 1 time til de godt brunet.

Lag bouquet garni:
1 purre (det grønne)
10 hele hvitpepperkorn
10 laurberblad
10 tørkede einebær
1 timiankvist
1 rosmarinkvist
2 baldpersillekvister
Skjær et snitt nesten helt gjennom purren.
Fyll snittet me dpepper, laurberblad, einebær og urtekvistene.
Brett sammen og surr purren med kjøkkenhyssing slik at krydder og urter blir liggende inne i purren.

Stek i mellomtiden løk, rotfrukter, eple og purre i smør i en stekepanne til de har fått fin farge.
Legg de brunede viltbeina og grønnsakene i en kjele sammen med en bouquet garni.
Fyllpå med vann til det dekker.


Kok på svar varme i ca 4 timer. Fyll på med vann sådet hele tiden er dekket.
Skum regelmessig av fettet som legger seg på overflaten.
Sil fonden og kok den inn til ønsket smaksstyrke.