En deilig hjortestek laget på lav varme og over lang tid.

 Hjortesteka denne søndagen var ca 1,2 kg ytrefilet.
Et alternativ er utbenet hjortelår som surres med hyssing.
Da er det også godt å legge noe krydder inn, som hvitløk, knust einebær, timian, rosmarin og hvit pepper samt salt.

Steken gnis inn med salt, pepper, hvitløk og einebær som er knust i mortel.
Surr steken først i jerngryte i smør, på litt høy varme.
Se til at den blir stekt overalt.

Sett ovnen på 120 grader.
Sett termometeret inn i steken på et sted der det ikke treffer evt bein og står mest mulig på det dypeste punktet.
Når det er 57 grader i kjernetemperatur er søndagssteken ferdig.
Dersom du ser at steika blir ferdig før du hadde tenkt kan ovnen settes ned til 80 grader.
La den hvile i 10-20 minutter før den skjæres opp og nytes!

Serveres med Sellerirotpurè og poteter samt fargerike grønnsaker som gulrot, brokkoli og erter.

God søndag!