Dette er en saftig og god sjokoladekake, helt uten sukker og fint mel. Oppskriften er hentet fra kokeboka “GI-oppskrifter for hele familien”. Linfrø får man kjøpt ferdig knust, fiberhusk i butikker med godt utvalg av glutenfritt. Alt det tørre blandes først:

2 dl sammalt speltmel
1/2 dl små havregryn
1/2 dl havrekli
3 ss knuste linfrø
2 ss fiberhusk
100 g finhakkede eller malte hasselnøtter
2 ts natron
2 ts malt kanel
1 ts malt kardemomme
1/2 dl kakao
Så blander du sammen:
Saft og revet skall av 2 appelsiner
2 moste bananer
2 dl yoghurt naturell
1/2 dl rapsolje
2 ss flytende honning
1 egg
Bland godt til en klissete deig, hell i smurt springform, glatt den pent ut, og stek midt i ovnen ved 175 grader i ca. 55 min.
Evt. pynt eller tilbehør tilpasses anledningen.