Kjemepegode og relativt sunne granolabarer som gir litt ekstra energi når du trenger det.

100 g store havregryn
1 neve mandler
1 neve hasselnøtter
1 neve tørkede tranebær
1 neve tørkede aprikoser
2 ts økologisk vaniljesukker (kan droppes)
3 ss solsikkefrø
3 ss sesamfrø
2 ss gresskarfrø
3 ss honning
3 ss økologisk peanøttsmør
2 eggehviter (evt 3 om massen blir for tørr)

Sett ovnen på 150 grader varmluft. Dekk en stekeplate med bakepapir. Mandler, nøtter og aprikoser grovhakkes. Bland det tørre og det våte (peanøttsmør, honning og eggehviter) i to forskjellige boller, og bland det deretter godt sammen. Legg blandingen på plata i en firkant som er 1.5 – 2 cm tykk. La den steke i 15- 20 min. til den er blitt gylden, – følg med så den ikke blir brent! Skjær i passende stykker med en skarp kniv. Stek evt litt lenger om bitene ikke virker nok stekt, da med ovenen på litt lavere temperatur.  Legg over på rist for avkjøling. Pakk inn i folie eller plast for oppbevaring.