Svin indrefilet er lett å få til og smaker veldig saftig og godt. Det gjelder å være tålmodig og rask på en gang, og ha varm plate og varm stekeovn samtidig!

Et stykke indrefilet av svin (ca 3-400 gram) krydres med pepper, hvitløk og salt – stek den godt rundt det hele i en varm stekepanne.
Sett den inn i stekeovnen på 200 grader og la den stå i 15 minutter. Ta den ut og legg aluminiumsfolie eller et lokk over den så den hviler.

Server! …. med stekte grønnsaker og gode poteter. Og saus lager du slik:

Når du setter kjøttet inn i stekeovnen heller du 1 dl rødvin i panna for å koke ut de gode smakene i panna. Rør rundt og hell det i en liten kjele, bruk evt ei sil for å unngå å svidde biter i sausen. Gjør det samme en gang til med panna på varm plate, denne gangen med litt vann. Bruk stekespaden til å skrape av biter som løsner og er med å gi sausen en god smak. Tilsett litt soyasaus i kjelen og litt Balsamicoeddik. Kok opp og trekk kjelen fra plata. Rør inn ca 60 g Kviteseidsmør under pisking mens kjelen står borte fra plata. Ikke la sausen koke igjen.