Alle har vel kjent hvordan brennesle brenner og kan det være godt som mat? Det smaker veldig godt i suppe på våren når de første små bladene stikker opp. Pass på å hente fra steder ikke hundene går tur og ta de før de er ferdig utvokst.

Til to personer hadde jeg:

3 små fedd hvitløk
2 sjalottløk
1/4 chili
2 ss Kviteseidsmør, evt Bremykt eller annet smør
2,5 dl brennesleblader, gjerne mer!
1 terning kyllingbuljong oppløst i 3,5 dl kokt vann, evt kyllingkraft
1 dl kremfløte
Smak til om det er behov for salt og pepper
Riv over litt parmesan rett før servering i skåler.
Start med å rense og skylle brenneslebladene. Det kan være greit å ha hagehansker eller brødposer på hendene så du ikke blir “brent”. Legg bladene i et dørslag og skyll godt. La bladene stå og renne av seg eller legg alt på et håndkle eller kjøkkenpapir så det har minst mulig vann igjen.
Finhakk hvitløk, sjalottløk og chili. Smelt smøret i kjelen og fres det til løken er blitt litt blank og mør. Ha i brenneslebladene og stek videre mens en rører rundt til bladene har falt sammen. Tilsett kyllingkraft og la det koke i 5-10 minutter.
Kjør suppen med en stavmikser eller i en foodprosesser som tåler kokende væske.  Tilsett fløten og la suppen koke igjen og smak til med salt og pepper, evt muskatnøtt i tillegg. Riv litt parmesan over før servering.