Kjemepegod frokostblanding! Servèr med jogurt, Cultura, Biola eller annet, gjerne også frukt eller bær.

1 dl eplejus
3 ss honning
1 ss smør
300 g (glutenfrie) havregryn
100 g valnøtter
60 g linfrø
100 g solsikkefrø
50 g sesamfrø
100 g gresskarkjerner
150 – 200 g tørkede tranebær (eller rosiner)

Sett stekeovnen på 190 grader varmluft. Kok opp eplejus med honning. Ta vekk fra platen og rør inn smøret. Bland sammen alt det tørre unntatt tranebærene (rosinene) i en bolle. Hell over jus/honning/smør og bland godt sammen. Bre det utover et stekebrett med bakepapir og sett i ovnen.  La steke i ca 15 min. og rør om et par ganger. Ta ut brettet og bland inn tranebærene umiddelbart. Avkjøl og oppbevar senere i glass eller tett boks.