Her er en ny oppskrift på sprø knekkebrød, glutenfrie og velsmakende. For å få mest mulig nytte av næringsstoffene i frøene bør de (unntatt sesamfrøene) males eller knuses litt.  Jeg pleier å bruke den elektriske kaffekverna, det går kjapt. Denne oppskriften er til 3 plater. Jeg vil anbefale deg å bruke bakepapir av typen “3D”, da blir knekkebrødene lette å løsne.

2.5 dl knuste linfrø
2.5 dl sesamfrø
2 dl litt knuste solsikkekjerner
1.5 dl litt knuste gresskarkjerner
1.5 dl mandelmel (evnt finmalte mandler)
0.5 dl chiafrø
1 strøken ss fiberhusk
1 stor klype mineralsalt eller flaksalt
ca 9 dl vann

Framgangsmåte: Bland sammen det tørre. Tilsett vann. La røren svelle i ca 20 min. Tilsette evnt mer vann om røren er for kompakt, men skal være som en sementblanding. Smør røren jevnt utover to stekebrett med bakepapir. Stek på varmluft i 180 gC i 20 min. Ta dem ut og del opp (med pizza-hjul) til passende biter. Stek videre i 20-30 min. Ta brettene ut av ovnen,  vend papiret med knekkebrødne på opp ned, og dra av papiret på baksiden. Senk varmen til 100 grader og stek videre med knekkebrødne opp ned til de er helt tørre.