Kylling er godt og det er ofte rask mat. Kylling som har stått og småkokt i fløte og sitronsaus blir veldig god på smak og vi var overrasket over hvor mye smak det var. Oppskriften er fra Stiansen sin bok “Alene hjemme”.

Jeg laget denne med en hel, rå Landkylling, som er tilsvarende Stangekylling. Jeg delte den opp i mindre stykker og hadde 8-10 biter av hele kyllingen. Den kan også lages på kyllinglår eller kyllingfilet, og de deles i to.

Til fire personer:
1 kg kylling eller 800 g kyllingfilet
3-4 ts salt
12 drag hvit pepper, evt 2 ts
4 ss solsikkeolje
2 ts smør
30-40 fedd hvitløk med skallet på
2 ss sitronsaft
2 dl vann
2 dl fløte
evt 2 ts maisstivelse med 2 ss vann
4 ss strimlet bladpersille

Del kyllingen i biter og ha på salt og pepper på stykkene. Varm en kjele med lokk og ha i solsikkeoljen. Legg i kyllingbitene med skinnsiden ned og brun skinnet godt sammen med hvitløk som er innpakket i sitt eget skall.
Stek kyllingbitene i 3-4 minutter på hver side med lokket på kjelen. Hell deretter av fettet som er i kjelen og tilsett sitronsaft, vann og fløte. Kok kyllingen på svak varme i 5-10 minutter til alt er gjennomkokt. Sausen kan tyknes ved å tilsette maisenna som er utrørt i vann og den må kokes i 1-2 minutter. Smak til sausen med salt og pepper og dryss over strimler med bladpersille før servering.

Serveres med smørdampede brokkoli og blomkål og quinoa.

Vinforslag: Pinot noir er en drue som gir litt lettere viner og New Zealand har flere gode. Peter Yealands fra 2014 smakte godt til denne kyllingretten, en vin til 165 kroner.