Reker i helgen? Lag kraft av skallet og lag en supergod og enkel fiskesuppe på mandag! Hvordan du lager kraft? Se nederst under innlegget. Har du ikke rekekraft kan du bruke fiskebuljong.
Denne porsjonen rekker til 3-4 sultne folk. Bruk gjerne økologiske grønnsaker hvis du får tak i.

1 ss smør og 1 ss rapsolje
2 gulrøtter
2 persillerøtter
1/2 sellerirot
1/2 purre
ca 10 soltørkede tomater, oppklippet
3-4 hakkede båter hvitløk
Ca 1 liter rekekraft
Ca 200 g laks
1 liten boks reker i lake (uten laken)
1/2 boks Philadeplhia Naturell
Evnt en fløteskvett
Chiliflak
Fersk dill (ikke nødvendig)

Skrell og evnt skyll grønnsakene, og skjær de i mindre biter. Smelt smør og olje i en stor gryte. Ha først i gulrøttene og la det frese litt på middels varme. Ha så i persillerot og sellerirot, og la det frese med en stund. Tilsett så purrebiter (ringer), tørkede tomater og hvitløk. La det surre vider ei gryta i 2-3 minutter, – mens du rører. Hell så over rekekraften og la dte hele koke opp. La det koke videre et par minutter. Ta opp en øse av den kokende kraften og hell i en bolle. Oppi her skal du røre ut Philadelhia-osten så det blir en jevn saus. Skjær laksen i passe stykker og legg forsiktig oppi gryta. Fra nå av skal det ikke koke, bare trekke. Når fisken synes ferdig, har du i rekene og Philadelphia-blandingen (og evnt en fløteskvett eller to) og litt kvernede chiliflk. Nå skal rekene bli gjennomvarme, men suppen skal ikke koke. Det er sannsynligvis ikke nødvendig å salte om du ha brukt rekekraft.  Pynt med dill og server med godt brød til om du vil.

Rekekraft:
Ha en haug av rekeskall i en passende gryte. Kok opp vann og hell over så det så vidt dekker rekene. Ha på lokk og sett på vifta! La det hele småkoke/syde i 1/2 – 3/4 time. Ta gryta til side og det hele avkjøle litt.  Sett et stort dørslag i en stor bolle, hell alt oppi og la det stå og renne av. Oppbevar rekekraften i pasende beholder eller frys ned til senere bruk.