Egentlig skal fiskekaker være nesten bare fisk, og da må jeg lage de selv. Det er så fort gjort når fisken er tint at jeg og foodprocessor’en gjør det nesten på en blunk på ettermiddagen etter jobb. Til 3 voksne personer brukte jeg:

1 kg fisk, tint eller fersk.
– jeg brukte 600g seifilet og 400g torsk
Legg fisken på en tallerken og sjekk gjennom med fingrene at det ikke er ben.
Ha i bollen med kniv:
10 fedd hvitløk i hvitløkpresse
1/2 ts chililpure
1/2 – 1 rødløk
1/2 purre, evt vårløk
1 ts salt
1/2 ts pepper
Litt krydderblanding for fisk hvis du har
2 ss rapsolje
Kjør raskt i foodprocessor med kniven noen sekunder til det er godt blandet.

Ha fisken i bollen og kjør i 10 sekunder i 3-4 omganger til massen så vidt samler seg.

Varm opp stekepannen på høy varme med smør og olje. Form en liten karbonadekake og start med å steke en til smaksprøve. Juster evt med krydderet. Form resten av fiskemassen til karbonadekaker og klem de godt sammen til en ball som klemmes flat i pannen. Stek de ferdig og server med kokte poteter og grønnsaker. Eller erstatt potetene med brokkoli- og blomkålpure med litt spinat i som moses med stavmikser.

Til slutt: Hvorfor er det ikke egg i? Med egg i fiskekakene ble de veldig bløte og ikke like gode. Jeg foretrekker de uten egg.