Når Stiansen er alene hjemme lages det mye god mat, vurdert ut fra kokeboken hans med samme navn. Fredagskveld med gode venninner er like godt egnet til denne maten, og kveldens måltid var lett og lage mens damene drakk vin!

Til tre sultne damer hadde jeg:
400 g Salmalaks skåret i biter 1x1cm
Dressing laget av:
presset saft av 2 lime (4 ss.)
2 ts salt
1 ts hvit pepper
1 ts sukker
1 rød chili skåret i bittesmå biter
1 dl god olivenolje
Rør dressingen godt sammen og bland den godt sammen med fisken i en bolle. Lime-saften “koker” det ytterste laget på fisken. Rør derfor rundt 2-3 ganger mens du skjærer opp resten slik at fisken hele tiden er godt dekket.

Tilsett videre:
3 små avokadoer i biter
1/2 agurk i biter
20 cherrytomater delt i to
1/2 dl grovhakket frisk koriander

Salaten er klar til å spises med en gang, gjerne servert med kokt quinoa, ris eller couscous – godt måltid!