Sunn løsning når du raskt trenger ferskt og godt bakverk. Klare på en halv time!
Emmer har et bløtere gluten enn spelt, og dessuten har kornet en kraftigere og mer nøtteaktig smak. Visstnok var emmerkornet veldig populært i Midt-Østen flere tusen år f.Kr. Du kan også blande spelt og emmer i denne oppskriften.

500 g emmermel, sammalt fin (evt. økologisk spelt)
2 ts bakepulver
1 ts Himalayasalt el annet mineralsalt
1 ss honning
0.5 dl rapsolje
2.5 dl melk
1 egg

Bland sammen de tørre ingrediensene. Varm melken forsiktig i en kasserolle og rør honningen ut i den lunkne melken. Pisk sammen rapsoljen og egget og hell i melk/honning. Bland det våte med det tørre. Røres gjerne sammen for hånd, og på laveste hastighet i kort tid om du bruker kjøkkenmaskin. Ellers vil ikke bakverket bli luftig.

Sett ovnen på 225 grader. Form en stor bolle av deigen. Strø litt mel på benken og trykk deigen flat med hendene eller kjevle den ut til en rund kake på 1-1,5 cm tykkelse. Prikk deigen med en gaffel og del opp til passe “pizzastykker” med et pizzahjul. Stek midt i ovnen i 12-14 minutter. Avkjøl på rist. Spis fersk eller frys ned!