Ta de nøttene og de frøene du har, bland sammen og vips! – et herlig nøttebrød på èn time 🙂
Til 2 brød trenger du:

400 g valnøtter
50 g chiafrø
50 g sesamfrø
400 g solsikkekjerner
100 g hasselnøtter
8 egg
1 dl god olivenolje
1/2 ts havsalt
Litt paparikapulver, gurkemeie, chilipulver eller timian…. (om du ønsker det)

Pisk eggene sammen i en bolle og tilsett olivenolje, salt og eventuelt krydder, om du vil ha det i. Timian, paprikapulver og chili er gode smakstilsetninger.
Vei opp valgfrie nøtter og frø. Blandingen over en kun et forslag; det blir veldig godt også med cashewnøtter, gresskarkjerner og mandler. De største nøttene kan du kjøre en runde i kjøkkenkvern om du vil. Bland sammen nøtter og bland inn eggene til en jven og tykk røre. Hell blandingen over i to brødformer på ca 1 liter kledd med bakepapir. Stekes ved 150 grader varmluft i ca 50 minutter. La brødet avkjøle seg helt på rist før du skjærer i det. Du kan også la brødene ligge i ovnen på ettervarmen og avkjøle seg sakte der. Ta de da i så fall ut av formen og papiret først.