Jeg synes det er ekstra godt med vegetarmiddag om sommeren. Her en deilig og mettende salat som kan være hovedrett eller siderett. Server lunken, når bønnene er ganske nykokt, eller kald. Husk at du må bløtlegge bønnene, om du ikke kjøper ferdig kokte 8 boks. Til fire personer trenger du (sånn circa):

Ca 5 dl limabønner
2 gule eller røde løk
3 avocadoer
En klunk olivenolje
Saft fra en 1/2 lime (evnt sitron eller appelsin)
Friske kraftige urter, f.x. rosmarin, persille, sar, løpstikke… (til koking og til pynt)
Salt og pepper

Legg bønnene i rikelig med vann over natten. Skift vann og kok i ca en time sammen urtene. Ta vekk fra platen og bland i litt olivenolje og la stå og trekke. Del løken i båter som igjen deles i to, og stek de myke – men ikke brune – i stekepanne på lav varme sammen med litt olje (nøytral olje eller olivenolje). Ta vekk fra platen og la avkjøles litt. Så deler du avocadoene i biter. Legg avocadobitene i bunnen av salatbollen og drypp lime over, eller la en avocadostein ligge sammen  Legg så de lunkne bønnene over og løkbitene over der igjen. La ligge slik i lag inntil salaten skal serveres slik at avocadobitene ikke blir brune. Bland sammen rett før servering. Om du øsnker kan diu lage en dressing av olivenolje, 1 ts Dijon-sennep, salt/pepper og litt sitronsaft, og helle over. Server med cherrytomater og persille.