Krydrede mandler lager jeg til jul, men det smaker minst like godt nå om sommeren som snacks før middag og til kaldt drikke. Det er raskt og enkelt å lage dersom mandlene er skåldet på forhånd, eller du har kjøpt ferdig skåldede mandler. Og det blir også en god smak å krydre de uten å skålde de først.

Hva er skåldede mandler? Mandler har et tynt brunt skall som en fjerner ved å koke opp en kjele med vann, legge alle mandlene opp i og la de stå og trekke litt. Hell av vannet og ta en og en mandel som du klemmer ut av skallet. La de ligge og tørke på et tørkepapir et knapt døgn.

Til 250 gram skåldede mandler:
Start med å lage en krydderblanding med fint salt, gjerne mineralsalt, tilsammen ca 2 ss i mengde.
Til disse mandlene brukte jeg i tillegg PIFFI allkrydder, tomatpulver, hvitløkspulver og røkt paprikapulver. Andre kryddere som vi har brukt som gir god smak er meksikansk blanding, karri og litt cayenne, grillkrydder og løkpulver.
Prøv og smak deg frem – del gjerne gode krydderblandinger med oss i kommentarfeltet!

2-3 ss olivenolje extra virgin varmes i en stekepanne, gjerne jernpanne,på middels varme. Skru ned varmen når de begynner å få litt farge. Hell over krydderblandingen og rør hele tiden slik at krydderet fordeles godt på mandlene.
Legg alt på et tørkepapir så det renner litt om seg – og spis!

Kan oppbevares på tett glass i flere uker, hvis ingen har funnet veien til gjemmeplassen.