Disse knekkebrødene smaker nesten som tortillachips, og er svært anvendelige; til frokost med en god ost eller som snacks med røkelaks, pepperrot og dill. Til to brett trenger du:

2 dl gresskarkjerner
2 dl linfrø
2 dl solsikkefrø
1.5 dl maismel
6 – 7 dl kokende vann
ca 3 ts flaksalt

Kjør gresskarkjernene og linfrøene en runde i kjøkkenkvern, hver for seg. (Linfrøene må være kvernet for at du skal få fullt utbytte av de sunne Omega-3-fettestoffene.)  Bland sammen alt det tørre – unntatt saltet – i en bolle. Hell på kokende vann og rør godt rundt med en gaffel. Røren skal bli ganske tykk, men mulig å røre i med en gaffel.  La svelle i ca 10 min.

Sett ovnen på 150 grader varmluft. Dekk to stekebrett med bakepapir (gjerne 3D-papir). Fordel deigen utover og bruk en stiv slikkepott som du dypper i vann innimellom til å smøre deigen jevnt utover. Smør vann utover deigen til slutt slik at flaksaltet fester seg, og strø på saltet.  Stek først i ca 20 min. Ta ut brettene og skjær oppi passende biter med et pizzahjul. Stek videre i 20 – 30 min.  Sjekk underveis at de er helt stekt. La de evnt tørke på ettervarmen.