Marinerte hvitløksfedd smaker godt – og her er muligheten til å lage de selv. Kanskje du har for mye hvitløk og vil bruke de før de begynner å gro? Skynd deg – dette går fort unna når alle vil smake!

Du trenger til et mellomstort glass:
50 hvitløkbåter
vann

Lag laken de skal ligge i:
1 dl vann
1 dl hvitvineddik
1 dl olje
1 ts salt
2 ts sukker
2 ss frisk eller tørket estragon eller basilikum

Sett på en kjele med vann som kan dekke hvitløkene. Kok opp vannet, legg i de uskrelte hvitløkbåtene og kok de i vannet i 3 minutter. Hell ut vannet og skyll hvitløksbåtene i kaldt vann. Ta av skallet og legg de i glasset.

Ta frem kjelen igjen, og kok opp alle ingredienser til laken, og hell den varme laken over løken i glasset. Skru på lokket, og la det stå i 3 døgn i på kjøkkenbenken i romtemperatur. Oppbevare glasset deretter kjølig.