Frøbrød er som oftest brød med litt før på toppen. Dette brødet er laget av frø, og nesten ingenting annet. Og det var veldig godt med grov smak, som glutenfrie brød ofte mangler. Det er lurt å ha en vekt for å få det mest mulig nøyaktig.

Til et lite brød trenger du:
100 gram sesamfrø
100 gram linfrø
100 gram solsikkefrø
150 gram gresskarkjernefrø
150 gram cashewnøtter eller mandler, evt mandelmel
1 dl rapsolje, maisolje eller olivenolje
2 ts havsalt eller annet salt
4 store egg (eller 5 små)

Mål opp alle frøene og ha det i en rørebolle. Mal mandlene / cashewnøttene i en blender, eller bruk mandelmel. Rør inn olje og salt. Ta en skål og knekk alle eggene opp i og pisk de godt sammen.  Bland alt godt sammen. Ha et bakepapir i brødformen og hell deigen opp i denne. Stekes i stekeovnen på 160 grader i 1 time og 20 minutter. Sett på varmluft i ovnen de første 40 minuttene.
Brødet er ferdig stekt når det er hardt og har litt hul lyd når du banker på det. Ta brødet ut av forma og la det kjøles av. Brødet smuler en del og bør oppbevares i kjøleskap. Det kan fryses og da er det best å skjære det i skiver som er klare til å ta ut.

Lykke til!