Så var det fredag igjen, og den beste måten å få ned uketempoet på er å stå på kjøkken og lage noe skikkelig god mat. Og denne fredagen ble det skikkelig godt! Jeg dro innom vår lokale fiskehandler på vei hjem fra jobben og fikk med meg to fine filèter og noen gode tips til maten.

2 store filèter à 300 gram
Olivenolje til pensling
1 pakke Bacon

Grønnsaker:
1 rød paprika
1 gul paprika
1/2 squash
1/2 aubergine
1 rødløk
1 hel fersk hvitløk
1/2 chili
frisk rosmarin
salt og pepper
sitronbåter

Sett stekeovnen på 200 grader, skjær toppen av hvitløken slik at alle feddene er uten skall øverst. Stek i ovnen i 20 minutter og ta ut. Skjær grønnsakene i små små terninger. Ha smør i en stekepanne og fres de i svært varm stekepanne. noen få minutter. Tilsett hvitløkene som er renset for skall. Ha på salt og pepper samt Provencekrydder.

Pensle fisken med olivenolje og strø på salt og pepper. Varm opp stekepannen og stek baconet, legg det til side på et tørkepapir. Legg fisken i stekepannen med skinnsiden ned. La det stå og steke og følg med når det blir stekt, når det rå fargen på fisken er blitt hvit er den stekt.

Serveres med rotmos og evt asparges og en smørbasert fiskesaus.