Jordskokk er en liten og god grønnsak, som er aller mest kjent for å være hovedbestanddelen i en fantastisk suppe! På en venninnelunsj før jul fikk vi servert denne lille grønnsaken som chips og det smakte så godt at jeg bare måtte prøve selv. Her er mitt første forsøk, og det skal bli flere og etterhvert kan det hende jeg blir riktig så flink! Dette krever nemlig litt trening men det smaker godt uansett så det er bare å trene for borte blir de  🙂

Skrell jordskokkene og skjær syltynne skiver. Det er et lite redskap som heter mandolin hvor en kan skjære tynntynne skiver. Hvis de ikke skal friteres med en gang kan det være lurt å legge de i vann med sitron for at de ikke skal bli brune.

Sett en kjele som tåler høy varme på stekeplaten på full guffe. Fyll kjelen 2-3 cm høyt med solsikkeolje eller annen nøytral olje. Oljen må bli varm før du kan begynne å fritere. Det sjekkes lett ved å stikke ned en tresleiv og når det freser litt rundt den er det varmt nok.

Legg 4-5 skiver ned i oljen og følg nøye med – når de begynner å bli litt brune bruk en hullsleiv og snu de. Når de er passe brune ta de opp og legg de på en tallerken med tørkepapir. Strø over litt salt og kos deg!