Mamma hadde en matrett som var en sikker vinner da jeg vokste opp; Biff Stroganoff! Hun laget den også med stolthet da vi hadde vår første barnedåp. Oppskriften er fra en kokebokserie som hun hadde kjøpt av en dørselger og boken har jeg fortsatt. Jeg finner disse bøkene av og til på loppemarked, de røde, små og avlange. Her er også historien om fyrst Stroganoff med sin russiske opprinnelse. Det er mange varianter av historien, og det er like mange varianter av oppskriften som det er kokker!

Til 4-6 personer;
1 kg oksemørbrad
rapsolje til steking med litt smør
Paprikapulver
Salt og pepper
2 store løk, skåret i tynne båter
3 skiver bacon
1/2 kg champignon, renset og skåret i skiver
1 liten boks tomatpure5 dl fløte

Skjær kjøttet i strimler – på tvers av fibrene. Fres kjøttet i varm olje i en stekepanne, litt om gangen. Ikke kok ut stekepannen mellom stekingene, det gir en stekt smak på gryteretten. Legg det deretter over i en gryte. Dryss over paprikapulver, salt og pepper.

Stek løk og bacon i stekepannen, og like før løken er blank tilsettes soppen, tomatpureen med litt salt, pepper og paprika. La blandingen surre et par minutter og tilsett så fløten. Kok til blandingen er helt jevn. Ha sausen med grønnsakene i gryten med kjøttet og varm forsiktig opp, det må ikke koke.