Gode venner til middag og flere til å lage til maten, dette er en matrett hvor alle kan få en oppgave. Her er det mulig å bruke det man har av rotgrønnsaker tilgjengelig og som kanskje trenger å bli spist?

Til 8-10 personer brukte vi;
2 søtpoteter
6 gulrøtter
1 grønn og 1 rød paprika
2 nett sjalottløk
2 purrer
2 små pastinakk
1 stor sellerirot
1 squash

2 kg kyllingfilet

2 toppede teskjeer sambal oelek
5-6 fedd hvitløk finhakket
olivenolje og litt vann

2 økologiske sitroner skåret i tynne skiver

Sett på stekeovnen på 200 grader.
Skrell alle grønnsakene og skjær de i tynne avlange staver. Sjalottløken renses og legges hel i pannen. Varm en stekepanne med olivenolje og fres grønnsakene porsjonsvis 1-2 minutter mens en rører. Ha olivenolje i en langpanne og legg i grønnsakene. Ha 2 ss olivenolje i stekepannen og fres hvitløken forsiktig. Tilsette Sambal oelek, og hell over et halvt glass vann. Kok dette opp og hell det over grønnsakene før de settes inn i ovnen. Sett langpannen inn midt i ovnen.

Del kyllingfiletene i 4-5 skiver som krydres med kyllingkrydder eller annet krydder, som provencekrydder, salt og pepper. Stek de porsjonsvis lett på hver side så de får en stekeskorpe men slik at de er fortsatt rå inni. Legg de over i en bolle mens resten steks. Kok ut stekepannen og hell dette på kyllingene.

Når langpannen har stått 15-20  minutter i stekeovnen legges kyllingbitene på grønnsakene. Legg sitronskivene jevnt fordelt over.
Stek videre til kyllingen er gjennomstekt og grønnsakene ikke er harde. Bruk en liten kniv når du sjekker!

Serveres med quinoa eller ris og Creme Fraiche.