Lørdag og rask middag, denne gryteretten har mye smak og sunnhet! Oppskriften er hentet fra Berit Nordstrand sin flotte blogg.

10-12 skiver bacon skåret i biter (kan sløyfes)
2 rødløk skåret i tynne båter
6 hvitløksfedd finhakket eller presset
5 dl kjøtt- eller grønnsakskraft (5 dl buljong av 1-2 terninger)
3 dl hakkede tomater i boks
2 ss tomatpuré
2 ts Worcester saus
2 ts chilipulver
5 dl kokte sorte bønner
Nykvernet pepper
Fersk koriander
Saften av en halv sitron

Stek baconbitene i litt smør i en jerngryte på middels sterk varme til de er gyldne og slipper fettet ut i pannen. Tilsett løk og rør til løken er blank. Tilsett hvitløk og stek i ca 2 minutter.
Kok opp vannet og rør ut buljonterningen, hvis du ikke har kraft. Tilsett kraften, hakkede tomater, tomatpure, Worcestersaus og chilipulver i gryten. Rør inn bønnene og rør jevnlig til gryten har kokt i ca 5 minutter.
Smak på gryteretten og vurder om det skal tilsettes salt og/eller pepper. Rør inn sitronsaften. Før servering drysses grovhakket, fersk koriander over.
Server gryteretten med lettrømme eller CremeFraiche lett, finhakket vårløk, eller kanskje litt revet parmesan.

NYT!