Rødbeter er en av de sunneste grønnsakene vi har, fulle av mineraler og godt for hjertehelsen. Denne oppskriften er fra nettsiden basiskmat.no.

Ha i gryte (gjerne jerngryte):
4 ss rapsolje eller annen nøytral olje
1 strøken ts kajennepepper
1 strøken ts malt kanel
1/2 finstrimlet fersk chili
3 finhakkede fedd hvitløk
1 grovhakket løk

La dette surre i stekepanna på lav varme under omrøring til det begynner å avgi en deilig lukt, – pass på at hvitløken ikke blir brent (du kan evnt vente litt med å legge i hvitløken).

Er du god på multtasking kan du samtidig med røringen skrelle/rense og skjære i terninger/biter:
500-600 g rødbeter (bruk gummi-/engangshansker)
1 gul paprika
1 rød paprika

Ha dette i gryta sammen med

2 bokser hermetiske tomater
1/2 – 1 dl tomatpurè

Rør sammen og la koke videre i 1/2 – 3/4 time. Sjekk da om rødbetene er møre. Er de det kan du tilsette:

2 bokser med hermetiske hvite bønner, bønnemix (eller andre bønner du liker)
1 ts honning (kan droppes)

Bland inn og la alt bli varmt.
Smak til med salt og pepper. Server med koriander og litt rømme. Nydelig!!