Ja, – du leste riktig. Ikke en helt vanlig kake, men god!! Den er melfri/glutenfri og sukkerfri, lavkarbo og diabetikervennlig. Kaken kan kanskje heller regnes som en grønnsaksrett, så den kan du unne deg hele uka. Man tager…

1 stor søtpotet (ca 400 g når skrelt)
1 boks sorte bønner, skylt og avrent (170 g)
6 ss mørk kakao
1 liten klype flaksalt
1 ts vaniljeessens eller frø fra 1/2 vaniljestang
1 stort egg
3 ss smeltet Cocosa kokosolje (evt smør)
3 ss økologisk peanøttsmør
1 ss fiberhusk
25-30 dadler, finhakket, gjerne bløtlagt litt på forhånd (evnt 1 dl Sukrin Gold i stedet)

Skrell søtpotet og del den i småbiter. Kok til den er mør. Ha alle ingrediensene i en blender eller food prosessor (bruk evnt stavmikser) og kjør til en jevn røre. Pass på at bønnene bli skikkelig moset. Hell over i en liten form kledd med bakepapir. Stek i ovnen ved 200 grader i 30-40 min. Følg med så den blir gjennomstekt, men den skal være litt myk i konsistensen. Server med frukt og eller bær, vaniljekesam, eller nyt den som den er. Den holder seg fint noen dager i kjøleskapet, den blir egentlig bare bedre hvis den får stå litt!