Herlige tradisjonsrike italienske småkaker. De kan lages sunnere med Sukrin om du vil og kan tilsettes kakao.

2.5 dl hasselnøtter
2.5 dl mandler
6 eggehviter + en liten klype salt
2 dl sukker, evnt Sukrin Gold, eller 1 dl Sukrin+1 dl sukker
2 ss kokosmel (eller 1 ss hvetemel)
2 ts vaniljeekstrakt

Sett ovnen på 180 grader og tøm hasselnøttene på en bakepapirkledd stekeplate og rist ca 10 min. i ovnen. Tøm nøttene på et kjøkkenhåndkle og avkjøl noe. Gni håndkledet over slik at skallet løsner. Kjør dem deretter i food processor til de er finmalt.

Pisk eggehvitene til hvitt skum. Tilsett sukkeret litt etter litt og pisk videre til tykk, blank marengs.

Bland nøttene med melet, og vend dette forsiktig inn i marengsen sammen med vaniljeekstrakten. Ikke rør mer enn absolutt nødvendig for å få nøttemarengsen godt blandet.

Sett topper av marengsen på bakepapirdekkede stekeplater ved hjelp av to spiseskjeer.

Stek kakene midt i ovnen ved 160°C i 25–30 minutter.

Avkjøl kakene på platen før de forsiktig flyttes over på rist.