Tid for fastleavnsboller! Her er Berit Nordstrands litt sunnere variant:

1 kg siktet eller finmalt Dala landhvete, evnt speltmel eller blanding av økologisk hevte og spelt
150 g smør
1 – 1 1/2 dl bringebærhonning eller sommerhonning
8 dl økologisk helmelk
2.5 ts tørrgjær (rød type)
1/2 ts salt
1/2 ts kardemomme

3 dl kremfløte
3 ss rårørsukker
1 ts vaniljeekstrakt, evnt vaniljesukker

Smelt smøret på lav temperatur i en kjele. Smelt honningen på omkring 40 gr. C (da beholder den de gode bakeeegnskapene sine) så den blir flytende. Bland det tørre i bakebolle og bland godt. Slå på sakte elting og tilsett det våte. Elt sakte i 5-7 minutter til gjevn deig. Heves på et lunt sted i mange timer, evt. til neste dag.
Bak ut bollene, ca. 18-20 stk. Etterhev deigen i 1 time. Pensle bollene med egg/melk-blanding. Stekes på midterste rille i 13 minutter på 220 gC.

Pisk kremfløten med sukkeret og vaniljen. Del bollene og fyll dem med krem og friske eller rørte bær. Smelt mørk sjokolade og smør på toppen om du vil. Strø med kokosmel (evt.melis).